Hoe vind je een kledingstijl die bij jou past?

2023-05-08
Adbull

Het vinden van een kledingstijl die bij jou past kan een uitdagend proces zijn, maar het kan ook heel leuk zijn om uit te zoeken wat jouw persoonlijke stijl is. Er zijn tegenwoordig ook enorm veel merken op de markt, allen met een andere doelgroep en stijl. Zo is Malelions een nieuw en opkomend merk, dat hippe en stoere kleding uitbrengt voor verschillende groepen mensen. In dit artikel vind je enkele tips die kunnen helpen bij het ontdekken van jouw eigen stijl.

Doe inspiratie op

Doe inspiratie op door modeblogs te lezen, Instagram-accounts te volgen en tijdschriften te bekijken. Maak een moodboard of verzamel afbeeldingen van stijlen die je aanspreken. Dit kan je helpen om te ontdekken welke kleuren, patronen en stijlen je mooi vindt. Houd je bijvoorbeeld meer van stoere kleding? Dan kun je je focus daarop leggen en bijvoorbeeld kijken naar merken als In gold we trust

Zorg voor comfort

Een belangrijk aspect van het vinden van jouw persoonlijke stijl is het vinden van kleding die comfortabel zit. Je zult jezelf niet zelfverzekerd voelen als je je niet op je gemak voelt in wat je draagt. Kies daarom kledingstukken die passen bij jouw lichaamstype en waarin je je prettig voelt. Dit is ook een valkuil van veel mensen. De neiging om een maatje kleiner te nemen, terwijl deze eigenlijk niet goed zit, is voor veel mensen groot, terwijl je op deze manier niet je stijl kan ontdekken.

Van experimenteren kun je leren

Een goede manier om een kledingstijl te vinden die bij jou past, is door te experimenteren met verschillende stijlen. Je kunt bijvoorbeeld kledingstukken dragen die je normaal niet zou kiezen, of nieuwe combinaties maken met kledingstukken die je al in je kast hebt hangen. Ben vooral niet bang om te experimenteren, want dit kan juist leiden tot verrassend mooie combinaties en nieuwe ontdekkingen. Probeer ook eens verschillende winkels en merken uit. Zo krijg je een beter beeld van wat er allemaal beschikbaar is en welke stijlen en merken bij jou passen. 

Overweeg jouw levensstijl

Het is goed om stil te staan bij de activiteiten die je regelmatig onderneemt en de kleding die daarbij past. Zo is het bijvoorbeeld essentieel om te zorgen voor comfortabele en functionele kleding wanneer je regelmatig sport of veel buiten bent. Denk bijvoorbeeld aan ademende stoffen en flexibele pasvormen die je vrijheid van beweging geven. Maar als je voor je werk vaak nette kleding moet dragen, kun je beter investeren in een aantal goede zakelijke outfits. Hierbij kun je denken aan tijdloze items zoals een nette blouse of een klassieke blazer.